Zorgverzekering 2016 – premieverschillen zijn zeer groot

Stack of 50 euro notesHoe is het mogelijk dat de goedkoopste zorgverzekering €86 per maand kost en de duurste €113,25 per maand? De dekking is bij alle basis zorgverzekeringen namelijk gelijk. Het is een verschil van €27,25 per maand en €327 per jaar. Deels is het verschil te verklaren, maar een logische conclusie is dat je jouw zorgverzekering moet vergelijken om flink geld te besparen.

Op de website van de  Vastelastenbond is hier een treffende blog over geschreven. De goedkoopste zorgverzekering wordt geboden door Zekur en de duurste door Zilveren Kruis Achmea. Toch moet hierbij wel een kanttekening worden geplaatst. Veel goedkope zorgverzekeringen zijn namelijk budgetverzekeringen. De verzekerden met een dergelijke polis worden sterk beperkt in de keuzevrijheid voor een zorgverlener.

 Wat is een budgetverzekering?

Het is voor verzekeraars niet toegestaan om verschillen in dekking in de basisverzekering aan te brengen. Toch hebben verzekeraars gezocht naar mogelijkheden om in de kosten te snijden om op deze manier de goedkoopste zorgverzekering aan te bieden. Dat is gelukt met de budgetverzekering. Verzekerden met deze verzekering moeten voor medische zorg naar een ziekenhuis waarmee de verzekeraar contracten heeft afgesloten. Het kan gaan om een ziekenhuis ver uit de buurt. Gaat de verzekerde toch naar een niet gecontracteerd ziekenhuis? Dan wordt de rekening niet volledig gedragen door de verzekeraar.

 Kies liever voor een goedkope verzekering met een ruimere keuzevrijheid

Door te kiezen voor de goedkoopste verzekering, lever je in op kwaliteit. Je kunt beter kiezen voor een goedkope zorgverzekering waarin je wel de volledige keuzevrijheid hebt. Kijk wat jij kunt besparen door te vergelijken via de Vastelastenbond!

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.