Wanneer heeft schade invloed op je premie?

Sparschwein 32Schade aan je auto is altijd een baalmoment. Je bent zuinig op je auto en probeert schades te voorkomen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kunnen schades hersteld worden, maar let wel op de consequenties van het claimen van schades op je autoverzekering. Door het claimen kan de bonus/malus korting op de premie van je autoverzekering zakken.

Schadevrij rijden verlaagt de premie voor de autoverzekering
De premie die je moet betalen voor je autoverzekering is afhankelijk van je rijervaring en je schadeverleden. Als verzekerde heb je dus baat bij schadevrij rijden. De hoogte van de korting wordt bepaald aan de hand van het bonus/malus systeem. Allsecur geeft bijvoorbeeld tot 80% korting.

Hoe wordt de hoogte van de bonus/malus korting bepaald?
Het aantal schadevrije jaren bepaalt voor een groot deel de premie van de autoverzekering. Dit zijn jaren waarin je een auto op naam hebt gehad en geen schades hebt geclaimd op de autoverzekering. Voor één jaar schadevrij rijden krijg je één extra schadevrij jaar toegekend. De schadevrije jaren worden vertaald naar een bonus/malus korting. De bonus/malus tabel met de korting kun je vinden in de polisvoorwaarden van je autoverzekering. Dit systeem is te vergelijken met een ladder. In stapjes ga je omhoog in korting. Voor ieder jaar krijg je een extra stapje tot je de maximale trede bereikt hebt. Als je schade claimt, kun je meerdere stapjes op de ladder zakken.

Zie volledige tekst op: Blog.allsecur.nl

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.