Vijf beste tips om zuiniger auto te rijden

100 Euro mit Kette und SchlossMet de huidige brandstofprijzen doet u er verstandig aan om zoveel mogelijk brandstof te besparen. Voor Autoverzekering.nl heb ik de beste bespaartips verzameld.

Alleen al door slimmer te gaan rijden kunt u veel brandstof besparen. Hieronder treft u de vijf meest nuttige tips aan.

Niet remmen maar voet van het gaspedaal afhalen
Wij geven vaak gas bij terwijl wij weten dat het geen zin heeft. Honderd meter voor de verkeerslichten hoeft u geen gas meer te geven. Laat het gas los en laat de auto uitrollen. Dit geeft u een relatief kleine besparing, maar deze manier van besparen kunt u bij diverse verkeerssituaties gebruiken.

Let op uw snelheid
Met een hoge snelheid proberen om vroeger op de plaats van bestemming aan te komen, heeft nauwelijks zit. U moet behoorlijk hard rijden om twee minuten in te halen op een autorit dat normaal gesproken een half uur duurt. Door minder sportief te rijden verbruikt u aanzienlijk minder brandstof.

Zorg voor de juiste bandendruk
Te slappe banden remt de auto af. Indien de bandenspanning 0,4 bar te laag is, geeft dat een extra verbruik van 2%. Het verkort de levensduur van de banden met 25%. Bij een 0,6 bar te lage bandenspanning stijgt het verbruik met 4% en verkort de levensduur van de banden met 45%.

Spits vermijden
In de praktijk is het vaak lastig om de spits te vermijden. De wegen worden namelijk steeds vroeger in de ochtend druk en de avondspits begint al in de loop van de middag. Het zal niemand verbazen dat in de spits staan een grote verspilling van brandstof is. Door afspraken slim in te plannen kunt u mogelijk toch rekening houden met de drukkere periodes op de weg.

Auto kopen die zuiniger is
Dit is een zeer ingrijpend tip, maar het kan lonend zijn. Indien u maandelijks 1.500 kilometer rijdt, verbruikt u uitgaande van een 1:10 auto maar liefst 150 liter per maand. Een auto van 1:15 zou 100 liter verbruikt hebben. Bij een literprijs van €1,85 geeft dit een besparing van €92,50 per maand. Daarnaast kunt u ook nog profiteren van een goedkopere autoverzekering en een lagere wegenbelasting.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.