Verzekeringen online goedkoper

Profit.U kunt verzekeringen tegenwoordig zeer eenvoudig vergelijken op het internet. Binnen een paar minuten worden tientallen verzekeraars met elkaar vergeleken. Particuliere schadeverzekeringen worden steeds meer een prijsproduct, maar de kwaliteit van de verzekeringen moet niet vergeten worden.

Waarom zou u €50 per maand betalen voor uw autoverzekering, als u bij een concurrerende verzekeraar voor dezelfde dekking slechts €25 per maand hoeft te betalen? Jaren geleden gingen consumenten naar een verzekeringsadviseur om diverse premies met elkaar te kunnen vergelijken. Tegenwoordig kunnen ze dat zelf.

Online verzekering afsluiten of persoonlijk advies inwinnen?
Niet alle verzekeringen zijn geschikt om online af te sluiten. Een hypotheek kunt u tegenwoordig ook online afsluiten, maar verstandig is het voor de meeste consumenten niet. Dit is namelijk een adviesproduct. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Het afsluiten van relatief eenvoudige verzekeringen kan goed online gebeuren. Stel, u wilt een autoverzekering afsluiten. De vergelijkingssite vergelijkt binnen een paar minuten tientallen verzekeraars met elkaar. U kunt er op deze manier vanuit gaan dat u de beste prijs krijgt.

Kiezen voor kwaliteit of voor de laagste prijs?
Vooral bij verzekeringen moet er goed gelet worden op de kwaliteit. In de praktijk blijkt dat vrijwel alles verzekeraars dezelfde voorwaarden hanteren. Het verschil in premie is over het algemeen niet te verklaring door een verschil in dekking. Vergelijkingssites geven bij vergelijkingen ook aan wat de plus- en minpunten zijn per verzekering. Een verzekeraar die wat betreft de voorwaarden slechter scoort in vergelijking met de concurrerende verzekeraars, zal hierdoor slecht uit de vergelijking komen.

Verzekeringen individueel vergelijken of gaan voor een pakketkorting
Veel verzekeraars belonen hun klanten die meerdere verzekeringen bij hen onder brengen. Meer verzekeringen geeft recht op een hogere pakketkorting. In de praktijk blijkt dat u beter af bent door per verzekering te kijken naar de best passende verzekering. Verzekeraars proberen u te verblinden door een korting van 10% of zelfs meer als u alle verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onder brengt. Wat betreft de prijs van de verzekeringen gaat het niet om de hoogte van de korting, maar om het bedrag dat u onder de streep moet betalen.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.