Staatsloterij – Wat zijn de beste eindcijfers?

GeldwäscheHet winnen van een grote prijs is een kwestie van geluk hebben. Eventueel kun je letten op resultaten uit het verleden om iets over de toekomst te kunnen zeggen. Op basis van statistieken zijn er een aantal lotnummers die gemiddeld vaker een prijs opleveren. Wij zetten een aantal statistieken voor jou op een rijtje.

Bij het kopen van een staatslot ga je voor het ultieme doel! Het winnen van de hoofdprijs. De kans hierop is ontzettend klein, maar de prijzen van meerdere miljoenen euro’s worden door iemand gewonnen. Als je niet mee doet, win je zeker niet. Indien blijkt dat de hoofdprijs en de andere grote prijzen aan jouw neus voorbij gaan, hoop je in ieder geval nog op een prijs op het eindnummer. Dan heb je in ieder geval de inleg of een deel van de inleg terug. Welke lotnummers zijn succesvol geweest in het verleden?

Welk eindcijfer is de beste keuze?
Bij een loterij dat al tientallen loopt worden de verschillen tussen het aantal keren dat een bepaalde eindcijfer wordt getrokken steeds kleiner. Het eindcijfer dat het vaakst is getrokken zit op 10,7% en de minst succesvolle eindcijfer wordt in 8,94% van de trekkingen getrokken.

Het meest succesvolle eindcijfer is “7”. Het minste aantal prijzen is uitgekeerd op de “1”. Op plaats twee en drie staan de “3” en “2”, met beide een percentage van 10,4. Uitgaande van de laatste twee cijfers is “97” het meest succesvol geweest. In 49,7% van de gevallen gaat het om een oneven getal en dus in 50,3% van de gevallen om een even getal.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.