Smartphone meest geclaimd op de reisverzekering

Euro Geldscheine mit Zahlenschloss und KetteVolgens de Europeesche Verzekeringen hebben de meeste claims op de reisverzekering betrekking op de smartphone. Vorig jaar werd de lijst nog aangevoerd door koffers en tassen.

Maar liefst 20% van de claims hebben betrekking op de smartphone. Op de tweede en de derde plaats komen koffers en tassen (15%) en brillen (9%). De top vijf wordt compleet gemaakt met op vier de bril op sterkte en op vijf de fotocamera.

De smartphone zal in de toekomst waarschijnlijk wel op de eerste plek blijven staan, want wij gaan niet meer op vakantie zonder de smartphone. De camera in de toestellen worden namelijk ook steeds beter. Een los fototoestel zal in de toekomst niet meer nodig zijn.

Voor mijn gevoel wordt er veel gefraudeerd met de reisverzekering. Ik heb mij altijd verbaasd over de claims met betrekking tot zonnebrillen. Het gaat vaak om zeer dure brillen die kortgeleden zijn gekocht. De smartphone is ook een item waarmee veel gefraudeerd wordt. Er komen namelijk steeds weer nieuwe toestellen, waardoor het wel zeer goed uit zou komen als het “oude” toestel gestolen wordt.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.