Simple risk verzekeringen online afsluiten of via de tussenpersoon?

Euro Geldscheine mit Zahlenschloss und KetteAssurantieadviseurs hebben het moeilijk. Ze hebben er steeds meer moeite mee om hun particuliere klanten vast te houden. Consumenten worden namelijk steeds mondiger. Binnen een paar clicks op vergelijkingssites kunnen ze tientallen verzekeraars met elkaar vergelijken. De toegevoegde waarde van de tussenpersoon wordt steeds kleiner.

Vóór het internettijdperk moest je voor bijvoorbeeld de autoverzekering verschillende verzekeraars bellen om de beste en goedkoopste autoverzekering te selecteren. Dit was zeer tijdrovend en je kon onmogelijk tientallen verzekeraars met elkaar vergelijken. De verzekeringsadviseur om de hoek bood uitkomst. Zij konden eenvoudig diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Tegenwoordig kan iedereen vergelijken.

Toch via de tussenpersoon?
Op het internet kunt je nu in een paar clicken tientallen verzekeraars met elkaar vergelijken. Toch heeft het afsluiten van verzekeringen via de bemiddelaar voordelen. Door te kiezen voor een regionale tussenpersoon kun je persoonlijke “face to face” begeleiding krijgen. De consumenten die waarde hechten aan een aanspreekpunt in de buurt, moeten hun verzekeringen afsluiten via de plaatselijke tussenpersoon. Ze krijgen waarschijnlijk niet de laagste prijs, maar de begeleiding kan ook geld waard zijn.

Eenvoudige verzekeringen online afsluiten
Bepaalde verzekeringen zijn eenvoudig zelf af te sluiten. Voorbeelden hiervan zijn de fietsverzekering, reisverzekering en de WA autoverzekering. Het zijn relatief eenvoudige verzekeringen. De informatie die je nodig hebt kun je online vinden. Nadat de verzekering is afgesloten hoeven deze verzekeringen nauwelijks nog onderhouden te worden.

Bij schade kun je rechtstreeks zaken doen met de verzekeraar. In de meeste gevallen moet er een schadeformulier worden ingevuld. Bij de schadeafhandeling zou een eventuele tussenpersoon toch vaak maar een onnodige schakel zijn.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.