Schulden aflossen met een bijstandsuitkering

100 Euro mit Kette und SchlossIndien je aangewezen bent op een bijstandsuitkering, kan een kleine schuld al een problematische schuld zijn. Want als je eigenlijk al niet rond kunt komen van je inkomsten, zal een extra vaste last in de vorm van rente en aflossing een probleem vormen.

De hoogte van een bijstandsuitkering is gebaseerd op het minimale bedrag waar een huishouden mee draaiende kan worden gehouden. Deze uitkering wordt verstrekt aan mensen die zelf niet voldoende verdienen om van rond te komen. Een gezin met kinderen ontvangt een hogere uitkering in vergelijking met een alleenstaande. Een bijstandsuitkering is eigenlijk bedoeld als tijdelijk vangnet tot je zelf weer in staat bent om te voorzien in je eigen levensonderhoud. Een bijstandsuitkering zou hoog genoeg moeten zijn om van rond te komen, maar als er ook nog schulden afbetaald moeten worden, ontstaan er geldproblemen.

Meer vraag naar schuldhulpverlening
Volgens de Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren kloppen er steeds meer mensen aan bij de gemeente voor financiƫle hulp. In 2013 hebben 89.000 mensen zich gemeld bij hun gemeente voor schuldhulpverlening. In 2012 was dit aantal nog 84.500. De gemiddelde schuld was ook hoger, namelijk 37.700 euro tegen 33.500 euro in 2012. Het gaat hierbij niet uitsluitend om Nederlanders met een bijstandsuitkering, maar deze groep vormt wel een steeds groter probleem.

Zie mijn volledige blog op: Geld.nl

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.