Savedo breidt Europees spaarnetwerk uit met twee nieuwe partnerbanken

Slowaakse en Portugese partnerbanken bieden spaarrentes tot 1,8 procent

Amsterdam, 20 juli 2017 – Savedo, de eerste internationale online financiële marktplaats voor spaarders, breidt zijn netwerk uit met twee Europese banken. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om zijn spaargeld via Savedo weg te zetten bij het Slowaakse Privatbanka en het Portugese Atlantico. Beide banken bieden momenteel hogere spaarrentes dan Nederlandse banken en de inleg is volgens EU-richtlijnen tot maximaal 100.000 euro per persoon per bank gegarandeerd. Door de toevoeging van de twee nieuwe partnerbanken komt het aantal bij het Savedo-netwerk aangesloten partnerbanken uit op zes. Met deze uitbreiding biedt Savedo een betrouwbaar alternatief aan Nederlandse spaarders die op dit moment bij Nederlandse banken tegen lage spaarrentes aanlopen.

Savedo biedt op dit moment de hoogste spaarrentes van Nederland. Spaarders die via Savedo een depositorekening voor vijf jaar openen bij Atlantico, kunnen daarbij rekenen op een spaarrente van 1,80 procent per jaar. Met een depositorekening bij Privatbanka kunnen spaarders al na drie jaar rekenen op een jaarlijkse rente van 1,30 procent, een kwart procent hoger dan het hoogste 3-jaardeposito aangeboden door een Nederlandse bank. Bovenop deze rente krijgen nieuwe Savedo-klanten een cashbonus van 50 euro, onafhankelijk van de partnerbank waar zij een depositorekening openen. Bij zowel Atlantico als Privatbanka is het vroegtijdig beëindigen van het deposito zonder reden altijd mogelijk, waarmee de banken ook voor mensen die directe toegang willen behouden tot hun spaargeld, een goede keuze zijn. Voor beide banken geldt een minimuminleg van 5.000 euro.

Privatbanka is de enige gespecialiseerde bank in Slowakije – consistent een van de snelst groeiende Europese economieën –, die zich richt op private banking. De bank zag haar nettowinst de afgelopen jaren stabiel groeien en won vier jaar op rij de Slowaakse prestigieuze Gold Coin Award. Atlantico behoort tot de snelst groeiende banken van Portugal, waarvan de sterke structurele economische verbeteringen en toenemende groei recentelijk nog werden geprezen door het IMF. Atlantico won in 2016 een European Global Banking & Business Award.

”Met de toevoeging van twee partnerbanken komen we een stap dichterbij ons doel om een one-stop-shop voor sparen te zijn. Ons succes in het ophalen van deposito’s heeft een aantrekkend effect op andere Europese banken die met Savedo willen samenwerken in Nederland”, zegt Eelco Habets, country manager Nederland van Savedo. “Savedo biedt momenteel de hoogste spaarrentes van Nederland gecombineerd met aantrekkelijke voorwaarden. Daarmee zijn we het beste alternatief voor spaarders die de lage rentes van Nederlandse banken beu zijn.”

Sinds het spaarplatform in april 2016 werd gelanceerd, maakt Savedo een sterke groei door. Het bemiddelde Nederlandse kapitaal was in 2017 ruim negen keer zo hoog als in 2016, op basis van prestaties in de eerste helft van 2017. De gemiddelde inleg van terugkerende Savedo-klanten is bijna drieënhalf keer zo groot als bij hun eerste Savedo-deposito. Voor een actueel overzicht van spaarrentes en voorwaarden, zie de website van Savedo.

###

Over Savedo
Savedo is het nieuwe, slimme alternatief voor sparen: een online financiële marktplaats die Europese spaarders in staat stelt te investeren in veilige en zeer rendabele termijndeposito’s binnen de EU. Savedo is sinds december 2014 actief in Duitsland en is in april 2016 in Nederland gelanceerd. Het fintechbedrijf heeft voor honderden miljoenen euro’s aan deposito’s bemiddeld met partnerbanken in Europese buurlanden. Het bedrijf opereert als platform voor de betrokken banken, waarbij het klantenservice uitvoert en gestandaardiseerde rekeningdocumenten levert. Volgens EU-richtlijnen garanderen depositogarantiestelsels maximaal 100.000 euro per persoon per bank. Ook volgt Savedo de hoogste veiligheids- en kwaliteitsstandaarden. Ga voor meer informatie naar de website van Savedo.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.