Kortlopende reisverzekering is goedkoper

100 Euro mit Kette und SchlossWie meerdere keren per jaar of langere tijd op vakantie gaat kan beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Uit onderzoek van Independer blijkt dat een kortlopende reisverzekering soms veel duurder is dan een doorlopende reisverzekering.

De vergelijkingssite heeft onderzoek verricht aan de hand van vergelijkingen van consumenten. Maar liefst één op de vier mensen die een kortlopende reisverzekering wil afsluiten is goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. De besparing kan zelfs oplopen tot €150 per jaar. Uiteraard kan het voor een vakantie van één week in het jaar niet uit om de doorlopende te kiezen, maar uit onderstaande voorbeelden blijkt dat het bij een vakantie van twee weken of langer vaak al uit kan.

In de periode van 14 januari tot 12 februari heeft Independer 15.622 kortlopende reisverzekeringen vergeleken. Voor een kwart van deze vergelijkingen gold dat er minimaal €6 bespaard kon worden door te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. De gemiddelde besparing bedroeg €51 per jaar. Iedereen die goedkoper uit was met de doorlopende variant is door de vergelijker gewezen op de mogelijkheid om te besparen.

Zie mijn volledige tekst op: Mijngeld.blog.nl

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.