Kiezen voor een verhoogde eigen risico?

EurostapelJe kunt een besparing op de premie voor de zorgverzekering realiseren door te kiezen voor een extra eigen risico. Houd er dan wel rekening mee dat je het totale bedrag aan eigen risico achter de hand moet hebben. Door ziekte of een ongeval kun je het volledige bedrag in één keer verschuldigd zijn.

De zorgverzekering is vergeleken met een aantal jaren geleden flink duurder geworden, terwijl de dekking in de basisverzekering juist beperkter is. Voor verzekerden die jaarlijks veel medische kosten claimen liggen de kosten nog hoger. Dit wordt veroorzaakt door het eigen risico. Voor 2015 moet de eerste €375 aan bepaalde medische kosten zelf worden betaald. Kosten van de huisarts valt bijvoorbeeld niet onder de medische kosten waar het eigen risico voor geldt, een ziekenhuis opname wel.

Hoeveel kun je besparen met een extra eigen risico?
Verzekeraars bieden de mogelijkheid om €100 tot en met €500 extra eigen risico in de basisverzekering op te nemen. In ruil voor het zelf dragen van een extra deel van het risico, krijg je een premiekorting. Uitgaande van €500 extra eigen risico krijg je een premiekorting van ongeveer €15 tot €25. Dit is eenvoudig besparen voor verzekerden die jaarlijks nauwelijks medische kosten maken.

Het standaard eigen risico moet je toch al dragen
Niet alle medische zorg worden ten laste van het eigen risico gebracht. Bij medische kosten waar het eigen risico wel voor geldt wordt toch al het standaard eigen risico van €375 aangesproken. Dit bedrag moet je ook voor de eigen rekening nemen in het geval je geen extra eigen risico hebt gekozen. Pas bij hogere medische kosten maakt het extra eigen risico een verschil.

Houd het eigen risico bedrag beschikbaar
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Door een ongeval kun je het volledige bedrag aan eigen risico al verschuldigd zijn. Reserveer dit bedrag op een spaarrekening. In de maand januari kun je het bedrag al verschuldigd zijn.

Slimmer besparen door over te stappen naar een goedkopere verzekeraar
Je kunt eenvoudiger besparen door te kiezen voor dezelfde of een vergelijkbare verzekering bij een goedkopere verzekeraar. Op deze manier kunnen de meeste verzekerden een vergelijkbaar bedrag besparen zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit van de zorgverzekering. Je zorgverzekering vergelijken kan je eenvoudig honderden euro’s per jaar besparen.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.