Jongeren betalen hoofdprijs voor autoverzekering

GeldwäscheVerzekeringvergelijk.nl heeft in een persbericht uiteen gezet wat het kost om een auto te verzekeren voor een jonge bestuurder tot 24 jaar oud. Vooral de uitschieters naar boven geven een schrikeffect.

Wie schade maakt, betaalt meer premie. Vanuit deze gedachte is de premie voor de autoverzekering sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal schadevrije jaren, leeftijd van de regelmatige bestuurder en diverse eigenschappen van de auto. Jonge bestuurders tot 24 jaar betalen een hogere premie, want gemiddeld veroorzaken zij een grotere schadelast.

Een jonge bestuurder tot 24 jaar kan een WA-verzekering voor een middenklasse auto afsluiten voor €82 tor €100 per maand bij nul schadevrije jaren. Als deze jongeren er voor kiezen om de auto te verzekeren op naam van de ouders, zal de premie aanzienlijk lager uitvallen. De premie komt in dat geval uit tussen €37 en €55. Officieel mag dit niet, maar in de praktijk gebeurt het veel.

Jongeren moeten autopremies vergelijken
Iedere automobilist doet er verstandig aan om autopremies te vergelijken, maar vooral jongeren kunnen flink besparen door te vergelijken. Verzekeringvergelijk.nl heeft de WA-verzekeringen voor een 19-jarige vergeleken voor een VW Golf en een BMW 316. De goedkoopste verzekeraar vraagt voor de BMW 316 een premie van €92 per maand. De duurste verzekeraar vraagt maar liefst €399 per maand. De goedkoopste verzekeraar vroeg voor de VW Golf €80 per maand. De duurste verzekeraar bracht €343 per maand in rekening.

Op jaarbasis kan de jongere voor de verzekering van de BMW per jaar €3.684 besparen.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.