Geld besparen met een goedkope autoverzekering

Euro Geldscheine mit Zahlenschloss und KetteDe autoverzekering is de particuliere schadeverzekering waar het meeste geld op bespaard kan worden. Dit komt doordat de premiestelling per verzekeraar zeer sterk verschilt.

Als u uw auto WA/casco gaat verzekeren, moet u eerst de autoverzekeringen vergelijken. De ene verzekeraar brengt u een premie in rekening van €1.000 per jaar, terwijl de andere verzekeraar mogelijk maar €400 per jaar vraagt. Daarnaast moet u ook goed letten op de dekking in de polis. Een nieuwe auto gaat u WA/casco verzekeren. Een auto van acht jaar oud moet u juist niet meer zo uitgebreid verzekeren. In dit artikel lichten wij enkele bespaartips voor de autoverzekering toe.

Kies de juiste verzekering voor uw auto
De premieverschillen tussen de meest uitgebreide verzekering en de verplichte WA verzekering zijn groot. De WA/casco verzekering (ook wel all risks dekking genoemd) betaalt bij een schade door eigen schuld ook de eigen schade uit. De WA verzekering biedt uitsluitend dekking tegen schade waar u als bestuurder van de auto aansprakelijk voor bent. De meest uitgebreide verzekering wordt aangeraden voor nieuwe auto’s tot ze ongeveer vier tot zes jaar oud zijn. Oudere auto’s worden WA of eventueel WA beperkt casco verzekerd. De WA beperkt casco verzekering biedt een uitgebreidere dekking in vergelijking met WA verzekering tegen een iets hogere premie. Schade door diefstal, brand en aanrijding met loslopende dieren wordt bijvoorbeeld uitgekeerd binnen deze verzekeringsvorm. Let ook goed op de dekking in het buitenland. De autoverzekering biedt dekking in het buitenland, maar raadpleeg altijd uw groene kaart om na te gaan in welke landen de autoverzekering dekking biedt.

Vergelijken of teveel betalen
Hebt u uw auto al jarenlang bij dezelfde verzekeraar verzekerd? Grote kans dat u tientallen tot zelfs honderden euro’s kunt besparen door over te stappen. De verzekeraars zijn onderling namelijk sterk aan het concurreren. De kans is groot dat u goedkoper kunt. Vergelijken van de autoverzekering is zeer eenvoudig. Op uw polis staat het aantal schadevrije jaren vermeld. Als dat niet het geval is, kunt u de schadevrije jaren opvragen bij uw verzekeraar. Binnen een paar minuten is het vervolgens mogelijk om de vergelijking te maken. De gegevens van de auto hoeft u niet bij de hand te hebben, want deze worden opgevraagd aan de hand van uw kenteken.

Bespaar niet op de dekking, maar op de verzekering
U kunt beter besparen door over te stappen dan de dekking aan te passen om te besparen. De verschillen per verzekeraar kunnen zo groot zijn, dat u uw auto WA/casco kunt verzekeren tegen een premie die een andere verzekeraar voor een WA verzekering vraagt.

Kortom vergelijken loont.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.