Geld besparen door energie te vergelijken

Euro Geldscheine mit Zahlenschloss und KetteZit jij nog steeds bij de energiemaatschappij waar je tien jaar geleden ook al bij zat? Zoek uit hoeveel geld je kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Eenvoudiger kun je niet besparen.

Energie vergelijken lijkt ingewikkeld, maar is juist zeer eenvoudig. Aan de hand van je postcode kun je al een globale vergelijking maken. Vaak wordt er niet bij stil gestaan dat de energieprijzen de laatste jaren sterk gedaald zijn. Door te blijven zitten bij je energieleverancier profiteer je vaak niet van deze verlagingen. De laatste jaren zijn de prijzen die energieleveranciers rekenen sterk verlaagd door dalende energieprijzen en toenemende concurrentie. Waarom zou je teveel betalen? Overstappen kost je een kleine moeite en kan je een grote maandelijkse besparing opleveren.

Steeds meer particulieren stappen over naar een goedkopere energieleverancier
De Consumentenbond heeft onderzicht in hoeverre particulieren overstappen of juist blijven zitten bij hun energieleverancier. Van de 4.800 ondervraagden blijkt dat 67% al een keer is overgestapt naar een goedkopere leverancier van energie. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat een ruime meerderheid van de overstappers (88% over 2012 en 2013) zeer tevreden zijn met de switch.

Profiteer van de onderlinge concurrentie door over te stappen
De energiebedrijven moeten wat betreft de service, voorwaarden en de prijs tegen de sterke concurrentie opboksen. Als particulier kun je hiervan profiteren. De energiebedrijven houden zeer scherpe prijzen aan om zoveel mogelijk nieuwe klanten aan te trekken. De klanten die ze al in de boeken hebben doen ze minder voor, want aan hun eigen klanten leveren ze al. Ze vergeten hun bestaande klanten vaak.

Kun je overstappen naar een andere leverancier?
Indien je de afgelopen jaren niet gewisseld hebt van energieleverancier, heb je een contract die tussentijds opgezegd kan worden. Bij het opzeggen kun je hulp verwachten van de nieuwe leverancier. Zij kunnen je helpen aan de juiste brieven en tips geven waar je om moet denken. Na het doorgeven van de meterstanden per overstapdatum, krijg je van de oude leverancier de eindafrekening. Vanaf de eerste maand na het overstappen profiteer je al van de scherpere prijs.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.