Elektrische auto is duur in de verzekering

EurostapelDe elektrische auto is definitief doorgebroken. Het zal een kwestie van tijd zijn tot de auto’s op benzine, diesel en gas verdwijnen. Voor de hoogte van de premie voor de autoverzekering is het niet zo gunstig.  De kosten van verbruik van deze auto’s valt lager uit, maar de rekening van de verzekeraar wordt hoger.

De vergelijkingssite Verzekeringvergelijk.nl heeft onderzocht wat de prijsverschillen zijn. Voor de vergelijking hebben ze de Audi A6 met de Tesla 70D vergeleken. Uit het segment stadsauto’s hebben ze de Peugeot 108 vergeleken met de Renault ZOE. De verschillen in premie zijn groot.

Waarom is de elektrische auto duurder in de verzekering?
Er zijn twee hoofdredenen te noemen. Ten eerste zijn de elektrische auto’s duurder in aanschaf. Door een hogere cataloguswaarde is het verzekerd bedrag in de verzekering ook hoger. Bij de WA/casco verzekering is de waarde van de auto een zwaarwegende premiefactor. Ten tweede is de elektrische auto zwaarder dan de traditionele auto. Gewicht is juist weer een zwaarwegende factor voor de WA verzekering, en dus ook voor de WA/cascoverzekering.

De resultaten:
Verzekeringvergelijk.nl is voor de vergelijking uitgegaan van dezelfde dekking en condities. Ze hebben de gemiddelde van de drie laagste premie genomen en deze vergelijken. De resultaten zijn als volgt:

  • Premie Tesla: €77,16 per maand
  • Premie Audi: €54,24 per maand

De Tesla is dus 42% duurder in de verzekering in vergelijking met de Audi A6

  • Premie Renault ZOE: €28,81 per maand
  • Premie Peugeot 108: €20,49 per maand

De elektrische auto (Renault ZOE) is 41% duurder dan de Peugeot.

De elektrische auto’s worden de komende jaren nog goed doorontwikkeld. Op langere termijn worden deze auto’s goedkoper. Door betere technieken worden de auto’s ook steeds lichter. De verschillen in premies voor de autoverzekering zullen steeds kleiner worden. Voor het volledige persbericht, zie Nieuwsbank.nl.

2 reacties | Reageer

2 reacties op “Elektrische auto is duur in de verzekering”

  1. Martin schreef:

    Typefoutje in de laatste alinea: De ZOE is 41% DUURDER dan de Peugeot.