De kosten van een uitvaart

Het is iets waar we allemaal liever niet over nadenken, maar toch komt er een moment waarop het besproken moet worden: de uitvaart van jezelf of van iemand in jouw omgeving. Om een mooie, memorabele dienst te kunnen verwezenlijken is het verstandig om ook naar het bijkomende kostenplaatje te kijken. Want hoeveel kost een uitvaart nou eigenlijk?

Vele mogelijkheden
Met name wanneer je een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten, is het erg handig om een idee te hebben over de kosten van een uitvaart. Deze kosten kunnen erg verschillen, afhankelijk van jouw wensen. Cremeren of begraven, aankleding en catering, rouwkaarten en/of rouwadvertenties.. Dit is slechts een greep uit het keuze-lijstje.

De standaard kosten
Naast de persoonlijke keuzes waaruit een totaalprijs naar voren komt, moeten ook de standaard kosten niet vergeten worden. Elke verzekeraar gaat weer anders om met het inzetten van deze kosten, maar over het algemeen dekt dit in ieder geval de organisatie van de uitvaart. Het gemiddelde bedrag van de standaard kosten ligt rond de 1500 euro. Op de website van uitvaartverzekeringwijzer kan je gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en op die manier een uitvaartverzekering kiezen die het beste bij jou past

Alles bij elkaar
Gemiddeld is men zo’n 7.000 euro kwijt aan een uitvaart. Deze prijs kan naar boven of naar beneden uitschieten, afhankelijk van de wensen en behoeftes van de overledene zelf en die van zijn/haar familieleden. Om maar wat op te noemen: wanneer er gekozen wordt voor een begraving in plaats van een crematie, dient er rekening gehouden te worden met de kosten van een grafsteen, een kist en van de begraafplaats zelf. En kies je voor alleen koffie en thee voor de gasten, of wil je hier een uitgebreide catering met een mooi bloemstuk aan toe voegen? Wordt er een crematorium afgehuurd, of een authentieke kerk? En wat dacht je van de vervoerswagen van de overledene en de eventuele volgwagens voor een aantal familieleden en/of vrienden?

Een mooie laatste dag
Al met al zijn de kosten van een uitvaart zeer uiteenlopend. De één wilt alles erop en eraan, terwijl de ander het liever klein en simpel houdt. Iedereen heeft het recht om hier zelf over te beslissen. Op die manier is ook iedereen zelf verantwoordelijk voor het kostenplaatje van de uitvaart. Hoeveel de uitvaart ook mag kosten, één ding is zeker: dit wordt een prachtige laatste dag.

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.