Autoverzekering voor jeugd – Tot 24 jaar betaal je de hoofdprijs

GeldwäscheGeschreven voor Geld.nl

Jonge automobilisten hebben moeite om een auto tegen een redelijke verzekeringspremie te verzekeren. Jonge bestuurders tot 24 jaar worden door sommige verzekeraars onredelijk “gestraft” voor de jeugdigheid door torenhoge premies in rekening te brengen.

Jonge onervaren automobilisten richten gemiddeld meer autoschades aan in vergelijking met oudere automobilisten met weinig rijervaring. Verzekeraars houden hier rekening mee bij het bepalen van de hoogte van de premie. Toch zijn de grote verschillen vaak niet te verklaren tussen bestuurders tot 24 jaar en vanaf 24 jaar. Onderstaande berekening geeft inzicht in de omvang van de verschillen.

Vier keer zoveel premie betalen door een jonge bestuurder
Als voorbeeld hebben wij berekend hoeveel premie een jonge bestuurder tot 24 jaar moet betalen voor het verzekeren van een VW Golf van 14 jaar oud. Voor een WA verzekering betaalt deze jonge bestuurder 59 euro per maand bij de goedkoopste verzekeraar en 233 euro per maand bij de duurste verzekeraar. Als dezelfde auto wordt verzekerd door een 30-jarige bestuurder die net zijn rijbewijs heeft gehaald, vragen de verzekeraars 28 tot 98 euro per maand voor de WA verzekering. Wat hierbij opvalt is dat de voor de jonge bestuurder duurste verzekeraar vier keer zoveel premie in rekening brengt als voor de bestuurder van 30 jaar oud.

Zie volledige tekst op Geld.nl

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.