Asbest vrijgekomen bij brand! Wie gaat dat betalen?

EurostapelVerzekeringen.com wijst huiseigenaren met een huis met asbest onderdelen op de mogelijke gevolgen bij een brand. Controleer eens de polisvoorwaarden van je woonhuisverzekering. Bij een asbestbrand kun je een hoge rekening van de gemeente krijgen inzake de reinigingskosten.

Bij brand aan je woonhuis draagt de opstalverzekeraar de kosten voor het herstel. Aanvullend is er in de polisvoorwaarden geregeld dat eventuele aanvullende kosten, zoals bereddingskosten en opruimingskosten, ook door de verzekeraar worden gedragen. Als er bij een brand asbest vrij komt, ben jij als eigenaar van het huis aansprakelijk voor de schade. Deze kosten kunnen hoog oplopen.

Een rekening van tienduizenden euro’s voor het reinigen van de omgeving
Stel, jij hebt asbestplaten op je garage liggen. De garage vat vlam. De kosten voor het herstel zal uitgekeerd worden door de verzekeraar, maar er zijn hoge aanvullende kosten gemaakt door de asbestplaten op het dak. Omdat asbest kankerverwekkend is, moet de gehele omgeving gereinigd worden. De gemeente stuurt jou een rekening van tienduizenden euro’s. Jij als eigenaar van het huis staat namelijk voor de kosten.

Sommige verzekeraars bieden maar een gedeeltelijke uitkering
Het lijkt logisch dat de opstalverzekeraar de hoge rekening door de asbest ook gaat vergoeding, maar niet alle verzekeraars bieden een ruime dekking. Sommige verzekeraars hebben de opruimingskosten namelijk beperkt. Zie Verzekeringen.com voor het volledige artikel hierover.

 

Nog geen reacties | Reageer

Reacties zijn gesloten.